SPLOŠNI POGOJI UPORABE

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne trgovine www.mynandika.com (v nadaljevanju: »spletna trgovina«), ki jo upravlja podjetje Nandika Ltd. (v nadaljevanju: »ponudnik«).

Na elektronska obvestila in različne tržne tehnike se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@mynandika.com , željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

Z uporabo in nakupom v spletni trgovini uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami ter pogoji poslovanja.

Vsi uporabniki uporabljajo spletno mesto na lastno odgovornost.

INFORMACIJE O PONUDNIKU IN KOMUNIKACIJA Z NJIM

Ponudnik se zavezuje, da bo ravnal v skladu z zakoni in uporabniku nudil vse potrebne informacije.

Ponudnik in njegov naslov:
NANDIKA Ltd.
Inniscarra, Main Street, Rathcoole
D22 RP77 Co. Dublin, Irska
Tel. SI: +386 51 392 009
Matična št.: 677643
Davčna številka: 3704921BH
Elektronski naslov: info@mynandika.com

POGODBA

Nakupna pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi prejem potrošnikovega/uporabnikovega naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na uporabnikov elektronski naslov. Nakupna pogodba se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji so sestavni del nakupne pogodbe. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena pri ponudniku in kupcu na pisno zahtevo vedno dostopna.

CENE

Objavljene cene v spletni trgovini in izdane ponudbe, računi veljajo na dan nakupa, in sicer na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti.

V primeru napak si pridržujemo pravico do sprememb. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji. Vse cene veljajo za artikle na zalogi.

Kljub prizadevanju, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Cene so maloprodajne, vsebujejo 9,5% DDV in so označene v EUR.

Cene ne zajemajo stroškov dostave oziroma poštnine.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

Popusti se med seboj ne seštevajo.

NAČINI PLAČILA

Plačilo za katerokoli naročeno blago lahko opravite ob prevzemu blaga (po povzetju) v kolikor se odločite, da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, je možno le plačilo z gotovino v enkratnem znesku. Zato morate biti na vrednost naročila ob prevzemu osebno prisotni.

Plačilo predračuna ali računa z nakazilom poravnate na navedeni račun, ki vam ga pošljemo preko elektronske pošte na naslov, ki ste ga ob vašem naročilu navedli. Po prejetju vašega plačila na naš TRR sledi dobava v dogovorjenem roku.

Plačilo s bančno kartico je omogočeno preko PayPal plačila.

NAROČANJE

Ponudnik bo sprejeta naročila obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake ali iz drugih razlogov, lahko kupec brez dodatnih stroškov odstopi od naročila v času od izdaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo v obdelavi. Naročilo lahko prekličete s sporočilom na elektronski naslov info@mynandika.com  ali pokličete na tel. +386 51 392 009. V primeru, da ponudnik ugotovi, da naročila pod navedenimi pogoji ne more izvesti lahko naročilo zavrne.

POSTOPEK NAKUPA

Podrobno je opisano v nadaljevanju – “POSTOPEK NAROČILA”:

Prejeto naročilo.

Po oddaji naročila, kupec prejme naročilo po elektronski pošti, kar pomeni, da je naročilo uspešno oddal v procesiranje.

Naročilo v obdelavi.

Ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost izdelka ter uporabniku po elektronski pošti izda obvestilo, da je naročilo v obdelavi oz. ga z razlogom zavrne.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Blago odposlano.

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Za dodatne informacije smo vam na voljo od ponedeljka do petka od 9h do 14h, na telefonski številki +386 51 392 009 ali pa nam pišete na elektronski naslov info@mynandika.com .

ODSTOP OD NAROČILA PRED DOSTAVO

V primeru napake pri naročanju prek spletne trgovine lahko uporabnik naročilo prekliče pisno na e-mail naslov info@mynandika.com .

DOSTAVA BLAGA IN STROŠKI POŠTNINE

Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Blago vam dostavimo z dostavno službo.

Blago naročeno na tej spletni trgovini gre na pot v najkrajšem možnem času – če je na zalogi v našem skladišču, po navadi še isti dan oziroma v roku treh delovnih dni. V primeru, da je naročeni izdelek ravno pošel ali ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktov.

Da bi naročene izdelke dostavili kar se da hitro, izbiramo najbolj optimalno pot, običajno je to pošta Slovenije ali druga paketna dostava služba. Če je bilo naročilo oddano do 12. ure, lahko dostavo pričakujete že naslednji dan.

V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na najbližji prevzemni točki, o tem vas obvesti dostavljalec.

Poštnina za Slovenijo znaša 3,50 EUR. Za ostale države se poštnina obračuna po veljavnem ceniku izbranega dostavljalca. Ponudnik si pridržuje pravico spremeniti višino nadomestila za dostavo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

VRAČILO BLAGA

Blago mora biti nepoškodovano, nerabljeno, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži in poslano na naslov našega podjetja, pri čemer kupec sam nosi stroške vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Vračilu obvezno priložite kopijo original računa in vso potrebno dokumentacijo.

Odstop od pogodbe mora potrošnik pisno sporočiti na naslov Nandika Ltd., Inniscarra, Main Street, Rathcoole, D22 RP77 Co. Dublin, Irska. Lahko pa sporočite tudi preko e-pošte na naslov info@mynandika.com . Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Blago lahko v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe vrnete na naslov: Nandika Ltd., Inniscarra, Main Street, Rathcoole, D22 RP77 Co. Dublin, Irska. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.

V primeru, da potrošnik odstopi od pogodbe, mu mora ponudnik vrniti kupnino, in sicer takoj ko je to mogoče oziroma najkasneje v roku 30-ih dni, ko ponudnik prejme vrnjeno blago. Kupnino vrnemo izključno preko osebnega bančnega računa (tega nam morate v postopku vračila sporočiti). Gotovine ne izplačujemo.

Stroška poštnine ne vračamo in ni predmet reklamacije!

Vračila ne bomo upoštevali za izdelke, ki so bili pri vas doma poškodovani ali uporabljeni. Pridržujemo si pravico, da vračilo poškodovanega, uporabljenega ali izdelka, ki pri vračilu ne vsebuje vseh pripadajočih elementov (embalaže, računa,…) zavrnemo na stroške pošiljatelja. Zato vas prosimo, da z izdelki ravnate gospodarno in pazljivo saj bomo le tako lahko nemoteno izdelek zamenjali ali vam vrnili denar.

Če v primeru dostave blaga ugotovite, da je prišlo do loma pri pošiljki nas morate takoj obvestiti – še isti dan, oziroma najkasneje v roku treh dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto dostavne službe v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki.

Pišite nam na elektronski naslov info@mynandika.com  ali nas pokličite na telefonsko številko +386 51 392 009. Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki, kopijo računa ter vaše podatke nam pošljite na naslov podjetja (Nandika Ltd., Inniscarra, Main Street, Rathcoole, D22 RP77 Co. Dublin, Irska). Poškodovano blago vam bomo brez stroškov zamenjali v najkrajšem možnem času! Navedenega roka se morate držati sicer vam reklamacije ne bomo upoštevali.

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo spletne trgovine pričakujemo vaše sporočilo na e-naslov: info@mynandika.com ali telefonsko številko: +386 51 392 009 ali pisno na naslov: Nandika Ltd., Inniscarra, Main Street, Rathcoole, D22 RP77 Co. Dublin, Irska.

Če v primeru dostave blaga ugotovite, da je prišlo do loma pri pošiljki nas morate takoj obvestiti- še isti dan, oziroma najkasneje v roku treh dni. Kupec mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da paket prinese na najbližjo enoto Pošte Slovenije v enakem stanju, kot ga je prejel ter izpolni zapisnik o poškodovani pošiljki.

Kopijo zapisnika o poškodovani pošiljki, kopijo računa ter vaše podatke nam pošljite na naslov podjetja. Poškodovano blago vam bomo brez stroškov zamenjali v najhitrejšem možnem času! Navedenega roka se morate držati sicer vam reklamacije ne bomo upoštevali.

VAROVANJE PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, katalogov, vabil, sporočil, ponudb, predračunov, računov in ostalo potrebno za komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim ali nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo in telefonsko številko.

Zbirni podatki bodo razkriti le in če je tako določeno z zakonom in v dobri veri, da je tovrstno dejanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

Na elektronska obvestila in različne tržne tehnike se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@mynandika.com , željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takih primerih, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanje, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine.

Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani – spletne trgovine. Ponudnik ne zagotavlja popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani – spletni trgovini, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do uporabo spletne strani.

Uporabnik mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (e-mail, geslo). Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi utegnila nastati uporabniku zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

Vse pravice pridržane.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@mynandika.com . Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina www.mynandika.com je last Nandika Ltd., Inniscarra, Main Street, Rathcoole, D22 RP77 Co. Dublin, Irska in si pridržuje pravico do spremembe vseh podatkov, ki so objavljeni na tem spletnem mestu.

Vsi podatki, ki jih pridobimo na spletnem mestu (registracija, naročilo, kontaktni obrazec …), bodo uporabljeni izključno v namene, za katere so bili pridobljeni.

Besedila in fotografije objavljene na spletnem naslovu https://www.mynandika.com (v nadaljevanju spletno mesto) so last podjetja Nandika Ltd., Inniscarra, Main Street, Rathcoole, D22 RP77 Co. Dublin, Irska in so brez pisnega dovoljenja prepovedane za prepisovanje in objavljanje za kakršnekoli namene. Vsebino je prepovedano razmnoževati ali kakorkoli razširjati. Dovoljeno je tiskanje informacij in gradiva z namenom ogledovanja, branja za nekomercialne namene ter izključno za osebne namene in domačo rabo. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugi način brez predhodnega pisnega dovoljenja je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa iz naslova za katerekoli druge namene.

Z uporabo tega spletnega mesta obiskovalec potrjuje, da sprejema navedene pogoje in z njimi soglaša.